×

ΣΤΕ 2294/2023 (ΤΜΗΜΑ Γ)

Κ.Λ. (m)

Αριθμός 2294/2023

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ Γ΄

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 16 Δεκεμβρίου 2021, με την εξής σύνθεση: Γεώργιος Τσιμέκας, Αντιπρόεδρος, Προεδρεύων, ελλείποντος Προέδρου του Τμήματος, Αικατερίνη Ρωξάνα, Ελένη Γεωργούτσου, Σύμβουλοι, Ελευθέριος Μελισσαρίδης, Σοφία Παπακωνσταντίνου, Πάρεδροι. Γραμματέας ο Νικόλαος Βασιλόπουλος.

Για να δικάσει την από 23 Σεπτεμβρίου 2021 αίτηση:

των: 1. ...... ........ του ..... 2. ...... ....... του ..... και 3. ......... ...... του ......... κατοίκων ......... οι οποίοι παρέστησαν με τον δικηγόρο Παναγιώτη Ζυγούρη (Α.Μ. 6216), που τον διόρισαν με πληρεξούσιο,

κατά των: 1. Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος παρέστη με τη Βασιλική Παπαλόη, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία κατέθεσε δήλωση, σύμφωνα με το άρθρο 26 του ν. 4509/2017, περί μη εμφανίσεώς της και 2. Δήμου Καρπάθου, ο οποίος παρέστη με τον δικηγόρο Ηλία Σιδέρη (Α.Μ. 31429), που τον διόρισε με απόφαση Δημάρχου.

Με την αίτηση αυτή οι αιτούντες επιδιώκουν να ακυρωθούν: α. η υπ’ αριθμ. ...../22.9.2021 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, β. η υπ’ αριθμ. ........ απόφαση του Δημάρχου Καρπάθου, γ. η υπ’ αριθμ. .../23.9.2021 απόφαση του ως άνω Δημάρχου, δ. η υπ’ αριθμ. ........ απόφαση του ως άνω Δημάρχου, ε. η υπ’ αριθμ. .../23.9.2021 απόφαση του ως άνω Δημάρχου και κάθε άλλη σχετική πράξη ή παράλειψη της Διοικήσεως.

Η εκδίκαση άρχισε με την ανάγνωση της εκθέσεως του εισηγητή, Παρέδρου Ελευθερίου Μελισσαρίδη.

Κατόπιν το δικαστήριο άκουσε τον πληρεξούσιο των αιτούντων, ο οποίος ανέπτυξε και προφορικά τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως και ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση και τον πληρεξούσιο του καθού Δήμου, ο οποίος ζήτησε την απόρριψή της.

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του δικαστηρίου κ α ι

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης χρειάζεται να έχετε κάνει εγγραφή/σύνδεση και να έχετε ενεργή συνδρομή