×

ΣΤΕ 2192/2023 (ΤΜΗΜΑ Γ)

Κ.Ε.

Αριθμός 2192/2023

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ Γ΄

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του την 1η Ιουνίου 2023, με την εξής σύνθεση: Δημήτριος Μακρής, Σύμβουλος της Επικρατείας, Προεδρεύων, σε αναπλήρωση του Προέδρου του Τμήματος, που είχε κώλυμα, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Βασίλειος Ανδρουλάκης, Σύμβουλοι, Σπυριδούλα Καρύδα, Ευάγγελος Αργυρός, Πάρεδροι. Γραμματέας η Κωνσταντίνα Γκιώκα, Γραμματέας του Γ΄ Τμήματος.

Για να δικάσει την από 20 Ιανουαρίου 2022 αίτηση:

του ............ ..... .......... του ....... κατοίκου ........... ............... ..... ....... ........ .... ο οποίος παρέστη με τον δικηγόρο Σπυρίδωνα Κοπαλίδη (Α.Μ. 36039), που τον διόρισε στο ακροατήριο,

κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα (Ακαδημίας 60), ο οποίος παρέστη με τον δικηγόρο Παναγιώτη Νικολόπουλο (Α.Μ. 10436), που τον διόρισε με πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με την αίτηση αυτή ο αιτών επιδιώκει να ακυρωθεί το υπ’ ............/23.11.2021 έγγραφο του Γενικού Διευθυντή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) και κάθε άλλη σχετική πράξη ή παράλειψη της Διοικήσεως.

Στη δίκη παρεμβαίνει, υπέρ του κύρους της προσβαλλομένης πράξεως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με τη Σπυριδούλα Θωμοπούλου, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Η εκδίκαση άρχισε με την ανάγνωση της εκθέσεως της εισηγήτριας, Παρέδρου Σπυριδούλας Καρύδα.

Κατόπιν το δικαστήριο άκουσε τον πληρεξούσιο του αιτούντος, ο οποίος ανέπτυξε και προφορικά τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως και ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση, και τον πληρεξούσιο του καθ’ ου συλλόγου και την αντιπρόσωπο του Υπουργού, οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψή της.

Μετά τη δημόσια συνεδρίαση το δικαστήριο συνήλθε σε διάσκεψη σε αίθουσα του δικαστηρίου κ α ι

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης χρειάζεται να έχετε κάνει εγγραφή/σύνδεση και να έχετε ενεργή συνδρομή