ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΣΤ' ΠΟΙΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές: Ελένη Φραγκάκη, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ελένη Κατσούλη, Δημήτριο Τράγκα, Ελένη Μπερτσιά-Εισηγήτρια και Διονύσιο Παλλαδινό, Αρεοπαγίτες.
Συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στο Κατάστημά του στις 20 Σεπτεμβρίου 2022, με την παρουσία της Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Καλουτά (γιατί κωλύεται ο Εισαγγελέας) και του Γραμματέα Χ. Α., για να δικάσει την αίτηση του αναιρεσείοντος - κατηγορουμένου Κ. Κ. του Δ., κατοίκου ..., που εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Στέργιο Γιαλάογλου, για αναίρεση της 622/2021 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θράκης.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης, με την ως άνω απόφασή του, διέταξε όσα λεπτομερώς αναφέρονται σ' αυτή, και o αναιρεσείων - κατηγορούμενος ζητεί την αναίρεσή της για τους λόγους που περιλαμβάνονται στην από 29-3-2022 αίτησή του αναίρεσης, η οποία καταχωρίστηκε στο οικείο πινάκιο με τον αριθμό 350/2022.
Αφού άκουσε Α) Την Αντεισαγγελέα, που πρότεινε: 1) να γίνει δεκτή η κρινόμενη αίτηση αναίρεσης μόνο για τον 3° λόγο ως προς το β' σκέλος του και να αναιρεθεί εν μέρει η προσβαλλόμενη απόφαση μόνον όσον αφορά τα επιμέρους χρέη πίνακα με αύξοντες αριθμούς 2, 3, 4, 5 συνολικού ποσού 95.703,90 €, 2) να απορριφθεί κατά τα λοιπά η αίτηση αναίρεσης όσον αφορά το με αύξοντα αριθμό 1 του πίνακα χρέους ύψους 973.854,43 €, 3) να κηρυχθεί αθώος ο αναιρεσείων για την πράξη που του αποδίδεται, όσον αφορά τα άνω χρέη συνολικού ποσού 95.703,90 €, 4) να αναιρεθεί περαιτέρω η προσβαλλόμενη απόφαση όσον αφορά τη διάταξη επιβολής ποινής για το υπ' αριθμ. 1 του πίνακα χρέους ύψους 973.854,43 € και 5) να παραπεμφθεί η υπόθεση για νέα συζήτηση, όσον αφορά την επιβολή ποινής, για τη διαπραττόμενη πράξη της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, και Β) τον πληρεξούσιο δικηγόρο του αναιρεσείοντος, που ζήτησε όσα αναφέρονται στα σχετικά πρακτικά,